Norsk Strek AS


Til Semic's hjemmesider


Til IDG Online
Ah! Du har funnet GEEK sidens g-punkt! Klikk meg! GEEK nr1 1997 Hva er GEEK!?

<GEEK> er navnet på den nye storsatsingen på det norske tegneseriemarkedet. Selve bladet er på 46 sider smekkfulle av håndplukkede og beintråkkede serier fra hjemland og utland. Norge er først ute men <GEEK> vil om kort tid også være utgitt i svensk, dansk og finsk ugrisk språkdrakt.
Med hvert nummer av <GEEK> følger en cd-rom plate med spill, gags, musikk, film og annet snacks. Etter hvert kan denne platen bli et forum for alle entusiastiske geeker, en distribusjonskanal for alle typer finsnekret GEEK-kultur.


Hva er en GEEK?

Vel, geek er et megaullent begrep som kan brukes på en stor del av Norges befolkning. Mennesker som liker å lese tegneserier, se på filmer, drive med datamaskiner, surfe på nettet og oppleve store kulinariske høyder nede på gatekjøkkenet. Kort sagt, mennesker akkurat som oss her i redaksjonen! Like barn leker best, er det noe som heter, og det gjelder i høyeste grad for oss geeker. Men i bunn og grunn er en geek ganske normal. Så normal at fler og fler skap-geeker velger å stå frem, noe økningen av Internett-abonnenter bekrefter. For med Internett har Nirvana blitt lettere oppnåelig for oss. Til alle døgnets tider kan vi få siste nytt om filmer, TV-serier, tegneserier, kjendiser, UFOer, etc, samt e-maile og chatte med likesinnede over den ganske klode. Men det er farlig å generalisere. For de av geekene som er noen rever i å programmere, som kobler seg inn på nettverket til Pentagon og som avfyrer russiske langdistanseraketter ved hjelp av noen lette tasteberøringer, blir kalt for hackere. Ikke alle geeker er hackere, men alle hackere er geeker. Og er du en sånn som bare sjekker e-mailen din og sender utrolig meningsløse brødmeldinger til kameratene dine og derfor ikke er en skikkelig geek, er det ingen grunn til å fortvile. Det er bare å begynne og bruke store deler av fritiden online, og du vil nærme deg det øvre geek-stadiet raskt. Til slutt, en geek må ikke forveksles med en nerd. En nerd kan man scanne på 200 meter, og et sikkert kjennetegn er over femten kulepenner i brystlomma, hvorav minst en som lekker, så det så!... So all we are saying, is GIVE <GEEK> A CHANCE! JEPP!


<GEEK> er utgitt av Bonniers Publications/SEMIC AS. Redaktør: Dag Kolstad. I redaksjonen: Øyvind Sagåsen, Geir Lamo, Knut Arild Midtbø og Kjell T Frostrud Johnsen. Webredaktør: Jens K Styve.