Lek gjemsel med Mummitrollet

Figurene i eventyret

Figurene

I årenes løp har Mummidalen blitt beriket med mange morsomme figurer som alle utgjør en del av Tove og Lars Janssons fascinerende Mummiverden. En del av dem kjenner du sikkert igjen fra bøker, serier eller filmer med Mummitrollet.


Alle kjente og mindre kjente Mummi - figurer kommer til å dukke opp i animerte sekvenser. De havner i morsomme situasjoner, illustrerende for figurene selv.


For at du skal bli bedre kjent med noen av figurene i "Lek gjemsel med Mummitrollet", har vi satt sammen en liten presentasjon av dem.


0

Nappetassen er denne gang vår hovedperson. Han er ikke av de mest kjente Mummifigurene. Nappetassen er en selskapelig skikkelse som ikke fordrar ensomhet. For det meste er han snill, men han kan ikke unngå å bite og smake på alt han ser - i særdeleshet sko, gummistøvler og liknende. Det hender at nappetasser biter nesen av folk om de synes nesen er for stor.


0

Mummitrollet stortrives med livet og gir seg glatt i kast med det meste. Selvfølgelig hender det at ting går galt for ham, men da tar han straks i nye tak.


0

Mummimammaen er en klok og fremsynt person som med god vilje styrer familien gjennom livets gleder og sorger.


0

Mummipappaen er en håpløs romantiker som gjerne drømmer om ville eventyr og mannlige bragder. Eventyrslysten trekker ham av og til sammen med lyssky bekjente, men før eller siden vender han alltid tilbake til familen og Mummimammaen.


0

Snorkfrøken er veldig forfengelig og lite sjarmerende. Mummitrollet får ikke alltid den plass han fortjener i hennes drømmer.


0

Snorken er Snorkfrøkens oppfinnsomme bror.


0

Snusmumrikken er Mummitrollets beste venn, en filosofisk bohem som hver høst forlater Mummidalen og reiser mot andre mål. Men i vårbrytningen vender han tilbake til dalen og sine venner der.


0

Lille My er det yngste av Mymlens mange barn. Lille My gjør alltid kun det som faller henne inn, og hun er for det meste irriterende.


I tillegg til figurene som presenteres her, dukker det også opp minst 10 andre Mummifigurer i eventyret.


| Fortellingen | FIGURENE | Rommene | Spillene | Interaksjon/gjenbruk | Hjem! |"Lek gjemsel med Mummitrollet" er, i likhet med disse web-sidene, produsert av
Norsk Strek AS.