Her kan du lese om innholdet på Havorkesteret.

Medaljer/styrhuset:

I styrhuset holder Mummimamma til. Klarer du et spill, kan det hende at du får en fin medalje i belønning. Når du har fått tre medaljer, får du lov til å styre Havorkesteret hjem til Mummidalen. Du får medaljer hos Hemulen, Snusmumrikken, Nappetassen, Mummipappa, Lille-My og på Havbunnen.


Hemulen:

Hemulen har tenkt å fange noen flyvefisk til middagen. Tjue fisker holder nok, synes han. Klikk på Hemulen for å starte spillet. Klikk en gang til når du vil at han skal løfte håven. Men pass deg for sverdfiskens skarpe snute. Fanger du den, går håven i stykker. Klikk på en av ekstrahåvene, og du får en hel håv igjen. Du må ta stekepannen og slå til sverdfisken for å få nye håver. Når du har mistet tre håver, må du begynne fra start igjen.


Tutspill:

På veggen i styrhuset henger Havorkesterets signalhorn. Her skal du forsøke å huske rekkefølgen hornene tuter og blinker. Hver gang du husker riktig, blir melodien en tut lengere. Klikker du på instrumentene til venstre, kan du bytte lyd på hornene. Spillet blir ekstra vanskelig hvis du stenger av lyden med hjelp av hornet til høyre. Gjør du feil, må du starte helt fra begynnelsen igjenÉ


Sirkus:

Snorkfrøken elsker dyr, og har fylt sirkusteltet ombord på Havorkesteret med mange forskjellige dyr. Du skal gjette hvilke dyrelåter som hører til hvilke dyr. Klikker du på en av de øverste knappene, hører du en dyrelåt. Klikk så på det dyret du tror låter slik.


Maleri:

På styrhusets loft har Sniff sin malerisamling av Mummifamilien. Ser du et bilde som du vil fargelegge selv, så klikker du på det. Under bildet finnes et maleskrin, og du velger farge ved å klikke på fargen du vil ha. På penselen til høyre ser du hvilken farge du har valgt, og du maler ved å klikke på bildet.


Kommode:

I kahytten står det en stor, gammel kommode. Her pleier Nappetassen og Lille My (og kanskje noen til) å leke gjemsel. Hver gang du klarer å klikke på Nappetassen når han titter fram fra kommoden, får du et poeng. Men klikker du på Lille My, mister du et poeng. Når du har klart å fylle hele rekka med nappetasser, har du vunnet.

Havbunnen:

Havorkesteret ligger for anker der hvor Too-Tickis robåt sank i høststormen. Too-Ticki klarte å svømme i land, men alle tingene hennes ligger igjen på havbunnen. Klikk på en ting og så på Mummitrollet, så dykker han ned og henter den. For å få opp kister og kasser, må du klikke en ekstra gang mens han er under vann.


Navigasjon:

I styrhuset henger Mummimamma opp medaljene som du kan vinne i noen av spillene. Når du har fått tre medaljer, får du lov til å styre Havorkesteret hjem til Mummidalen. Klikk på horisonten i styrhuset, og du kommer til Navigasjonsspillet. Spillet starter ved å klikke på kompasset. Du skal forsøke å styre båten langs skipsleia og helt til båthuset. Det er ikke så lett som det ser ut til, for båten og mus-pilen er ikke på samme sted! Pass deg for HufsaÉ


Stollek:

På nederste dekk leker Lille My "Musikalske stoler" med hattifnattene. Du styrer henne med musen, og hun må løpe rundt stolene helt til musikken stopper! Den som ikke får en stol, er ute av leken. Lille My får bare løpe rundt stolene i samme retning som hattifnattene. Hun må heller ikke komme nær dem. Gjør hun det, blir hun elektrisk og da kan hun falle av stolen.


Maskerade:

Mummipappa har klatret opp til utkikken og tenker ikke komme ned før han har funnet et riktig stilig kostyme. "Klikk-og-dra" de ulike plaggene, hattene, osv. for å få kledd ham opp. Klikk på de plaggene du vil kle av ham. Mummipappa er veldig nøye på hvordan han ser ut, så han sier i fra hver gang han er fornøyd!


Memory:

I lasterommet på Havorkesteret skal du hjelpe Snusmumrikken med å undersøke innholdet i de mystiske kassene. Klikker du på mummifigurene til venstre, velger du om det skal være en eller to spillere. Ved å klikke på de øverste knappene, bestemmer du hva du skal lete etter. Knapp 1: To like ting. Knapp 2: To ting som hører sammen. Knapp 3: Deler av ting som hører sammen. For å gjøre spillet vanskeligere, kan du stenge av lyden med hornet til høyre.

[ Båten | Innhold | Hemulen]

Produced by Norsk Strek AS

Moomin is copyright © 1996 Moomin Characters/Bulls/Telecable Benelux B.V. Copyright © 1996 Norsk Strek AS