Harley & Harley

Harley & Co.

av Bjørn Ousland og Alf Woxnerud.BJØRN OUSLAND om serien:
Jeg har samarbeidet med Affe i mange år. Vi startet med den ordløse serien Råtne Rattus, hvor jeg klekket ut ideer og lagde skisser, og en episode av Lucky Duck. Da jeg var veldig fornøyd med tegningene, og Affe sa at han likte spesielt godt å tegne til mine manus ville vi lage en fast serie sammen. Dette resulterte i Børt-Børre, som snart vil komme som samlealbum. Her synes jeg Wox har laget noen av de beste humortegningene som noen gang er blitt tegnet i Norden. Det dukker opp fult av sprø detaljer og figurene er helt herlig stiliserte. sev om Alf bor i Stockholm og jeg i Oslo, ser vi hverandre et par ganger i året i forskjellige samenhenger.
Når vi nå hadde den flotte muligheten til å være med å utvikle et nytt humorblad ville vi samarbeide igjen. Jeg har jobbet mer og mer i stripeformatet de siste årene, og liker veldig godt å skrive "avisstriper" De er korte og direkte samtidig som det passer så godt å utvikle personlighetene i stripeformen. Når leserene blir kjent med serien får de like stort utbytte av å lese en stripe av gangen som når alt er samlet i en tjukk bok. Men den ideelle måten å gjøre folk kjent med personene på er å presentere stripene med 3-5 sider av gangen som vi gjør i <GEEK>.
Dag (Kolstad) og jeg har pratet om å utvikle en serie som foregår på et student hybelhus ihvertfall en fem års tid. Opprinnelig begynte vi å lage to forskjellige serier, hvor Harley var en ren biker med førtiårskrise. Skrev en del striper med han alene, men det var ikke nok til å lage en bra serie. Men alt klaffet da vi gjorde Harley til en vaktmester som aldri hadde flyttet ut fra studenthjemmet og aldri fullført studiene, og plasserte han inn i miljøet som jeg allerede hadde begynt å utvikle rundt studenthjemmet. Dette er en stripe som fremdeles har store utviklingsmuligheter. Det blir spennende å skrive Harley og kompani fordi jeg ikke selv vet hva folka der kommer til å drive med i framtiden.