Bob The Extra Testictical

Bob
The
Alien

av The Walters


Tegneren Walters om serien:
Bob har røtter i en serie jeg gjorde for Pyton for mange år siden, kalt Abdul's Country and Western One Man Band. Den handlet om en neger som spilte køntrimusikk, noe som jeg synes er svært komisk i seg selv. Jeg fikk enormt mye positivt feedback på den serien i lang tid etter at den var på trykk. Da en hel bønch med <GEEK> tegnere og andre involverte dro til et hotel i Sverige tidlig i år for å diskutere innholdet i bladet, fant jeg på serien. Først hadde jeg en ide til en stripe om en gal lege i baggen, men da Frode Øverli - det svinet, allerede hadde laget en serie om et sykehus til bladet ga jeg faen i den. Med fem halvlitere innenbords stakk jeg ned på rommet for å søke inspirasjon på det stedet som aldri har sviktet meg tidligere - driteren. Tjue minutter senere, og tre kilo lettere hadde jeg hele konseptet til Bob nedskrevet på et ark, i tillegg til skisser av figurene.
Stoffet i <GEEK> skal selvfølgelig ikke være så sex- og rævhålfiksert som Pyton var, men de seriene som blir trykket i <GEEK> bør også være såpass på kanten, eller crazy at de ikke kunne havne i f.eks. Tommy og Tigern. Med det i tankene laget jeg konseptet med Bob The Alien, som går slik;
hyggelig romvesen fra planet Zixpak blir bannlyst og forvist til Jorden for å ha sunget og spilt køntrimusikk, noe som er strengt forbudt på planeten! Han blir lempet ut av et UFO, og lander på hodet til Rastafari Bill. De blir perlevenner i løpet av kort tid, og det er kun Bill som vet at Bob er en alien. Da de ferdes ute bruker Bob en teit Groucho Marx maske, men latterlig nok funker den og ingen mistenker Bob for ikke å være et menneske. Bob savner hans enorme, ulovlige Kenny Rogers LP samling som han har nedgravd i hagen på planet Zixpak, og Bob og Bill pønsker ut en lur plan til å få Bob hjem. De starter en Køntri og Reggae band og spiller på barer og buler inntil de har spart 50 millioner dollar, slik at de kan leie en romferge til å frakte Bob hjem. Til slutt: serien heter Bob The Alien kontra f.eks. Romvesenet Kåre fordi det rett og slett klang mye bedre! Og Bob var det dummeste navnet jeg fant på i farten for en alien, så det så!


Navn: THE WALTERS
Alder: 27 år (født 17.09.69, Jomfru (he-he!))
Bosted: Askane 14C, 5750 Odda.
E-mail: kwalters@sn.no
Yrker: Serieskaper, Illustratør, Animatør, Festløve, Sexforsker. Har levd av serier siden fullført gymnas.
Tidligere serieprosjekter: Pervo-Kris i Pyton 1990-95. Serien går enda i svensk og finsk Pyton, hvor han i sistnevnte er blitt kåret av leserne 3 år på rad som den best likte seriefiguren. Rett inn på tredjeplassen i år gikk The Walters Frekke Vitsetegninger og rett inn på sjetteplass gikk Kåte Kari stripen, også av The Walters. Sistnevnte har gått i Alle Menn og Stupido her i Norge.
The Walters har laget over 1000 vitsetegninger i tillegg til over 250 frekke vitsetegninger, alle som en solgt i flere land. Juleserien KUL JUL går hvert år i ca.50 norske aviser (siden '90) , og er med det Norges mest solgte avisstripe. En rekord som Walters mener aldri blir slått.
The Walters har skapt ca. 50 forskjellige stripeserier, tilsammen mange tusen striper, som har gått i aviser, serieblader, ukeblader, fagblader, pornoblader, internaviser, skoledagbøker osv.osv. i mange land. Han har vært på trykk i storaviser som The Sun i England (Europas største avis), Expressen i Sverige (Nordens største), og Jyllandsposten (en av Danmarks største aviser.)
Jobber nå med: Bob The Alien, Det Uvanlige, Takk.
Planlagte serieprosjekter: Ingen. har tatt fri fra tegneserier i '97, bortsett fra de to ovennevnte, for å konsentrere seg om noen skriveprosjekter.